Kontakt

Manus

OBS! Under första kvartalet 2024 tar Vertigo inte emot några manus då det är fullt i manushögen och utgivningsplanerna för ett tag framöver är satta.

Har du skrivit en text på avgrundens rand? Om inte, skicka det inte till Vertigo. Barnböcker och trädgårdspyssel, feelgood och mindfulness, det är tydliga exempel på sådant jag inte ger ut och därför är jag inte heller intresserad av att hantera den typen av manus. Så vänligen kika runt lite innan du bestämmer dig för att kontakta Vertigo. Men om du har skrivit en text du anser ligga i linje med Vertigos utgivning, då kan du mejla en kort text om dig själv och max 10 sidor (ur ditt manus) som du anser representerar ditt språk och din text väl. Om det lockar till mer läsning ber jag om att få läsa hela manuset. 

Vänligen notera att det kan ibland kan dröja upp till två, tre månader innan manuset kan bli läst och ett besked kan nå dig.

Lektörsutlåtande

Är det så att du har skrivit ett manus som du har bearbetat några vändor och nu behöver hjälp med att finslipa innan du ska skicka det vidare det till olika förlag i hopp om utgivning? Då kan det vara en idé att låta en lektör läsa igenom ditt manus och skriva ett lektörsutlåtande. Vertigo erbjuder denna tjänst.

Du får en noggrann genomläsning av ditt manus där lektören bedömer den litterära kvaliteten och granskar språk som berättarteknik. I utlåtandet, som levereras inom tre veckor, lyfts i första hand de delar av manuset som skulle må bra av att ses över och redigeras. Det kan vara allt från story och tempo till gestaltning och dialog.

Jag tar endast emot manus i digitalt format, max 300 A4-sidor, därefter tillkommer 500 kronor per hundra sidor.

Pris: 3 900 kronor + moms

Kontakt

Vertigo förlag drivs av Alexandra Nedstam. Förlaget har inga anställda (och söker ej personer för anställning) utan anlitar frilansare vid behov.

E-post: alexandra@vertigo.se

Butik och besöksadress: Karlshamnsgatan 4, Malmö

Öppettider butiken: Tisdag-torsdag 13.00-17.30

Postadress: c/o Nedstam, Listergatan 2A, 214 36 Malmö

Förlagschef
Alexandra Nedstam
0762-35 62 88