Labyrint

Omslagsbild
ANASTASIA WAHL
KLITTY OCH DA VINCI-KÅDISEN


SCOUTMORD! AGENTPORR! DVÄRG-OLLE!

Hör du till dem som fick den där omtalade bästsäljaren i julklapp - och hatade den? För lite våld och sex? För få gapskratt? Fjantiga gåtor? New agetrams? Töntiga typer? För lite äkta romantik? Då har du kommit rätt nu.

Klitty och da Vinci-kådisen är den på alla tänkbara sätt mest skamlösa ripoff på en internationell bestseller som någonsin gjorts. Det fanns de som trodde att det var en seriös författare som dolde sig bakom pseudonymen Anastasia Wahl. Men här bevisar hon en gång för alla att hon varken har stolthet eller gränser: hon gör allt för sina läsare. Och för poesin.

Möt den harmynta stjärnjournalisten Klitty Andersson och hennes gränspsykotiska, sexmissbrukande kumpaner: Dvärg-Olle, hotellstäderskan Lina och systrarna Muttander. Den här gången avbryts Klittys födelsedagsfirande i Klittygrottan av ett ohyggligt mordfall i Kungliga biblioteket i Stockholm.

Vad betyder de hemliga tecknen som den avlidne bibliotekarien lämnar efter sig? Vart pekar alla de ockulta spåren? Och vad är det för urgammal, sladdrig grej de hittar i det hemliga rummet?

För att finna svaren ger sig Klitty av tillsammans med den mördades dotter på en resa över globen som för dem till helvetet och tillbaka, och allt djupare ner i den mörkaste av konspirationer. Till slut står Orala rummets homofoba heterobögar mot scoutrörelsens heliga små krigare.

Och då blir det rajtan-tajtan vill vi lova!

RÖSTER OM DE TIDIGARE KLITTYDECKARNA:

Människan bakom boken besitter uppenbart en enorm fantasi. På ett skönt perverst sätt. Anastasia Wahl fortsätter att sparka uppåt och slicka nedåt med sin djuppenetrerande samhällssatir i samma pigga och snuskiga ton som i sitt debutalster.

- Christopher Eliasson, akademisk skateboardare

Med sina groteskt överdrivna psykopater och konspirationer, sina debila porrintriger, sina eviga stilövningar, och sina allestädes närvarande förfrämlingseffekter, sätter Wahl deckaren på plats.

- MartinJohnsson.com

Genremässigt är Klitty en stilsäker parodi på både deckare och pornografi, med inslag av slapstick och lyteskomik ... Så groteskt, så provokativt, så skitkul! Det är bara för mycket, och just därför funkar det.

- Maria Nygård, Astra nova

Vertigopris 40:- (Ingår också i Klittypaketet och Klittypaketet - lyxupplagan) Pocket. 208 sidor. Vikt 117 gram.
ISBN 91-85000-27-2

Beställ den nu!

Andra böcker av Anastasia Wahl:
Den vidrige
Akta dig för dvärgen, Klitty!
Klitty III - Bibliomanupplagan
Klitty III - Pocketupplagan

Se även:
Den vidrige som cd-skiva
Klittyvykorten

Skriv till Anastasia.

Besök Anastasias hemsida, www.klitty.com