Ryska nätter – Vladimir Odojevskij

Ryska nätter – Vladimir Odojevskij

160:00 kr

Ryska nätter är en sällsamt aktuell text; många av de frågor den ställer om modernitet, vetenskap, filosofi och politik söker lika ivrigt sina svar nu som då. Men Odojevskij formulerar och gestaltar dem på ett ovanligt passionerat och åskådligt sätt.

Slut i lager

Kategorier: , .

Produktbeskrivning

Den ryske fursten Vladimir Odojevskijs Ryska nätter (1844) är en romantisk totalroman som är fylld med fantasi och filosofi. Ett sällskap unga snillen samlas under nio långa nätter hemma hos den egendomlige Faust för att diskutera mänsklighetens ödesfrågor: civilisationens betydelse, vetenskapens framtid, kapitalismens effekter.

I Odojevskijs salonger i Sankt Petersburg och Moskva umgicks de främsta författarna, konstnärerna och kompositörerna Ryssland hade att uppbåda. Fursten själv var en mångsidig begåvning som bredde ut sina intressen i alla riktningar.

Ryska nätter är en sällsamt aktuell text; många av de frågor den ställer om modernitet, vetenskap, filosofi och politik söker lika ivrigt sina svar nu som då. Men Odojevskij formulerar och gestaltar dem på ett ovanligt passionerat och åskådligt sätt. Inte heller tror han att de kommer att kunna slutgiltigt besvaras; det viktiga är att fortsätta att fråga.

Mer information

Titel

Ryska nätter

Författarnamn

Vladimir Odojevskij

Översättning

Christina Rundgren

ISBN

9797349194

Antal sidor

184

Utkom

Okänd, 2002

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “Ryska nätter – Vladimir Odojevskij”