Venus i päls – Leopold von Sacher-Masoch

Venus i päls – Leopold von Sacher-Masoch

110:00 kr

Venus i päls från 1870 räknas numera som en av världslitteraturens stora erotiska klassiker.

Kategorier: , , .

Produktbeskrivning

Leopold von Sacher-Masoch (1836–95) var en uppburen författare på sin tid: hans romaner var storsäljare och översattes till många språk. Allting ändrades i det ögonblicket då psykiatern Krafft-Ebing använde Masochs namn för att döpa en av de sexuella perversionerna, liksom han också använde Markis de Sades. Plötsligt blev Sacher-Masochs texter obscena. Venus i päls från 1870 räknas numera som en av världslitteraturens stora erotiska klassiker.

Den romantiskt lagde Severin förälskar sig i den frimodiga Wanda. När hon vägrar bli hans hustru förklarar han sig vilja bli hennes slav. De upprättar ett kontrakt där han överlämnar sig till liv och lem åt hennes godtycke: hennes enda plikt är att bära päls när hon piskar honom. Den märkliga kärlekshistorien accelererar mot katastrofen.

Ännu märkligare är det då vi vet att författaren genomlevde en liknande historia samtidigt som han skrev sin berättelse, som än idag talar till oss om erotisk besatthet och en passion på avgrundens rand.

C-M Edenborg är idéhistoriker. Hans översättning av Venus i päls publicerades första gången 1995. Föreliggande utgåva, inklusive efterordet, har genomgått ytterligare genomarbetningar.

Illustratören Naomi Nowak (www.naomi.se) har publicerat två serieromaner i USA: House of Clay och Unholy kinship.

Mer information

Titel

Venus i päls

Författarnamn

Leopold von Sacher-Masoch

Översättning

C/M Edenborg

ISBN

9789185000470

Bandtyp

Mjukband

Grafisk form

Eric Persson

Illustrationer

Naomi Nowak

Antal sidor

168

Utkom

Januari, 2008

Serie

Vertigos erotiska klassiker

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “Venus i päls – Leopold von Sacher-Masoch”