cleverprinting 2009

Stilla nätter

4.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 kundrecension)

200:00 kr

Ett skott
mitt i prick
är mitt beslut
som en blomma
på min panna
hjärnan slagit ut

Art. nr. 9789186567910. Kategorier: , , .

Produktbeskrivning

Ett skott
mitt i prick
är mitt beslut
som en blomma
på min panna
hjärnan slagit ut

Till Lindemann är för de flesta känd som sångare (och textförfattare) i Rammstein. Mindre känd är han för att under tjugo år ha skrivit lyrik – dikter, varav några har blivit låtar, men de allra flesta lever sitt eget liv. Nästan förbigående klingar de högst häpnadsväckande, dock rytmiska och musikaliskt noggranna texterna, i vilka ett djupsinnigt, retligt, sårbart lyriskt Jag träder in i en intim tvåspråkighet med läsaren. Därunder klingar dikterna – som Alexander Gorkow uttrycker det – ”som om de i kalla nätter har ristats ut ur isen”, men också i sådant vemod, längtan och känslosinne.

Utgåvan är fint illustrerad av konstnären Matthias Matthies korpsvarta tusch.

Pressröster om diktsamlingen

”Men nu, 22 år efter första gången jag såg honom brinna (på Hultsfredsfestivalen), läser jag hans diktsamling med överraskande stor behållning. På svenska blir hans rim mustigare och mer depraverade.”Fredrik Strage, DN

”Ofta läser jag med ett leende i mungipan, men kan inte bestämma mig om det är plågat eller muntert, och det är nog ett gott betyg.”Björn Kohlström, Skaraborgs Läns tidning

Mer information

Titel

Stilla nätter

Författarnamn

Till Lindemann

Översättning

Carl-Michael Edenborg, Mikael Fant, Alexandra Nedstam

Bandtyp

Inbunden

Antal sidor

150

ISBN

9789186567910

Illustrationer

Matthias Matthies

Utkom

mars 2019

1 recension för Stilla nätter

 1. tjofaderittanalex@gmail.com
  4 av 5

  :

  Wow! Jag har lyssnat på Rammstein sedan första skivan kom ut och alltid varit imponerad av det mörka men ofta sexuella i texterna. Det verkar vara så Till fungerar i all form av text. Här finns kanske en annan rytm i somliga dikter, men jag kan inte sluta läsa vissa av dem och om igen.
  Verkligen ett måste för alla Rammstein och Lindemann-fans. Det enda minuset är att inte de tyska dikterna är med. Men å andra sidan kan vi fans köpa en tysk utgåva också.

  Snälla Vertigo, ge ut Messer på svenska också!

Skriv en recension