S:t Irvyne eller Rosenkorsaren – Percy Bysshe Shelley

S:t Irvyne eller Rosenkorsaren – Percy Bysshe Shelley

130:00 kr

Percy Bysshe Shelley var en av den engelska romantikens främsta poeter, vars liv var lika romantiskt och sublimt som hans texter. I ungdomsverket S:t Irvyne eller Rosenkorsaren kommer Shelleys romantiska lynne fram i kubik.

Kategorier: , , .

Produktbeskrivning

Denna bok förolämpar både naturen och förnuftet på nästan varje sida. (Samtida recension)

Percy Bysshe Shelley var en av den engelska romantikens främsta poeter, vars liv var lika romantiskt och sublimt som hans texter. I ungdomsverket S:t Irvyne eller Rosenkorsaren kommer Shelleys romantiska lynne fram i kubik. Här saknas inga av den klassiska, gotiska skräckens ingredienser: spöken, skelett, rövare, självmord, alkemister.

Ur efterordet:
P. B. Shelleys
S:t Irvyne har tidigare främst uppmärksammats via författarens lyriska verk, som är en självklar del av litteraturhistorien. I vår tid har dock hans gotiska prosa, trots sitt ursprungligen njugga mottagande, fått ett värde; på samma sätt som Mary Shelleys Frankenstein nu läses som en av de stora klassikerna. Det som en gång avfärdades som populärlitteratur kan förvandlas till något annat med tiden.

KG Johansson
har gjort den första svenska översättningen av S:t Irvyne. I sitt fylliga efterord berättar han om författaren och verket.

Mer information

Titel

S:t Irvyne eller Rosenkorsaren

Författarnamn

Percy Bysshe Shelley

Översättning

KG Johansson

ISBN

9789186567187

Bandtyp

Inbunden

Antal sidor

172

Utkom

Oktober, 2013

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “S:t Irvyne eller Rosenkorsaren – Percy Bysshe Shelley”