Sauermugg redux – Stig Saeterbakken

Sauermugg Redux

100:00 kr

Sauermugg (tredje delen av S-trilogin) gavs ursprungligen ut 1999, på Cappelen Forlag. Sedan dess har ett antal nyskrivna Sauermugg-texter publicerats i tidskrifter och på nätsidor i Norge, Sverige och Danmark. Dessa, samt bortskurna sekvenser i det ursprungliga romanmanuskriptet, har nu återförenats med modertexten i denna Sauermugg Redux, som innehåller ca 50 sidor extramaterial.

Slut i lager

Produktbeskrivning

Den norske succéförfattaren Stig Sæterbakken är även ett stort namn i Sverige. 2002 gav Vertigo förlag ut den första delen av den s. k. ”S-trilogin” i svensk översättning: Siamesisk. Hösten 2006 fick han det prestigefyllda Oslopriset för ”årets bästa roman” (för boken Besøket). Nu kommer den unika boken Sauermugg Redux, med ett nyskrivet efterord av Nikanor Teratologen.

Sauermugg (tredje delen av S-trilogin) gavs ursprungligen ut 1999, på Cappelen Forlag. Sedan dess har ett antal nyskrivna Sauermugg-texter publicerats i tidskrifter och på nätsidor i Norge, Sverige och Danmark. Dessa, samt bortskurna sekvenser i det ursprungliga romanmanuskriptet, har nu återförenats med modertexten i denna Sauermugg Redux, som innehåller ca 50 sidor extramaterial. Översättningen är gjord av Niklas Darke.

Pressröster om boken:

Sauermugg redux är en mycket barnslig bok – men sprängfylld av svartsynt snille. Sauermugg är mytoman och helt enkelt en jävel på att prata. […] När Sauermugg stundom går för långt, gör han det med sådan stil att man lockas tänka att lögnen är sanningen och sanningen lögnen. (Henrik Petersen, HD )

En kärleksförklaring ryms i skildringen av skitäktenskapet med Filla och hjälten är så innanful att han blir komisk. Hans svartsyn övergår pessimismen och blir till en veklagan så patetisk och så fjärran från Dr Phils lyckorecept – sänk förväntningarna – att man känner en respekt, som för andra förlorare av format: Dostojevskijs källarman, kung Lear, Miltons Satan. (Pia Bergström, Aftonbladet)

Mer information

Titel

Sauermugg redux

Författarnamn

Stig Sæterbakken

Översättning

Niklas Darke

ISBN

9789185000418

Bandtyp

Mjukband

Grafisk form

Carl Johansson

Antal sidor

250

Utkom

April, 2007

Efterord

Nikanor Teratologen

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “Sauermugg Redux”

Vertigo gissar att du också är intresserad av…