Närmare – Dennis Cooper

Närmare – Dennis Cooper

80:00 kr

Genom flera olika berättare vävs de olika rösterna kapitel för kapitel samman till en suggestiv berättelse om sorg, leda och begär.

Kategorier: , .

Produktbeskrivning

Närmare utspelar sig i en grupp manliga studenter i USA. I romanens centrum finner vi George, som är romanens olycklige och egendomligt passive huvudperson. Han lever tillsammans med sin far och sin cancersjuka mor. För det mesta ligger George uppe på sitt rum bland sina Disneylandsouvenirer och sörjer sin döende mor. Apatisk och mer eller mindre ständigt drogad låter han alla projicera vad de vill på honom, han låter sig bli föremålet för allas drömmar, ett tomt skal vem som helst kan fylla med vilka fantasier som helst.

Det är genom alla de män som är förälskade i George, attraherade av George, besatta av George som romanen tar form. Genom flera olika berättare vävs de olika rösterna kapitel för kapitel samman till en suggestiv berättelse om sorg, leda och begär.  Karaktärerna i Dennis Coopers romaner är besatta av kroppar och ytor och av vad som döljer sig bakom kropparnas skal. Utan att värja för det brutala eller det äckliga utforskar Cooper med sin lyriska prosa besattheten och dess konsekvenser.

Närmare (Closer, 1990) är den första boken i en romankvintett. Den har, liksom alla hans böcker, rönt stor uppmärksamhet i hans hemland, och har blivit översatt till ett tjugotal språk.

Mer information

Titel

Närmare

Författarnamn

Dennis Cooper

Översättning

Anders Lundberg

ISBN

9789185000098

Grafisk form

Carl Johansson

Antal sidor

144

Utkom

Maj, 2004

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “Närmare – Dennis Cooper”