Mandomsåldern – Michel Leiris

Mandomsåldern – Inledd med: Om litteraturen betraktad som en tjurfäktning – Michel Leiris

70:00 kr

Barndomsminnen, filosofiska reflexioner, sexuella avslöjanden och språkliga experiment är några av elementen i Michel Leiris omtumlande, provokativa och ofta roliga självforskning. Mandomsåldern är ett av 1900-talets centrala litterära verk.

Slut i lager

Produktbeskrivning

Hur skriver man en bok som är farlig för en själv?
Det var den frågan som författaren och etnografen Michel Leiris (1901–90) ställde sig själv vid mitten av 30-talet. Han sökte ett skrivande som utsatte honom för en lika stor risk som den tjurfäktaren konfronterade på arenan. Svaret blev den originella självbiografin Mandomsåldern från 1939. Här dröjer Leiris vid sina brister, misstag och svagheter, allt det han egentligen inte vill prata om. Hans syfte var att genom denna överträdelse åstadkomma en exorcism, som skulle bota honom från hämningar och hyckleri. Barndomsminnen, filosofiska reflexioner, sexuella avslöjanden och språkliga experiment är några av elementen i Leiris omtumlande, provokativa och ofta roliga självforskning. Mandomsåldern är ett av 1900-talets centrala litterära verk.

Mer information

Titel

Mandomsåldern – Inledd med: Om litteraturen betraktad som en tjurfäktning

Författarnamn

Michel Leiris

Översättning

Jonas (J) Magnusson

ISBN

9789197349161

Bandtyp

Trådbunden

Grafisk form

Carl Johansson

Antal sidor

184

Utkom

Februari, 2002

Efterskrift

Jonas (J) Magnusson

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “Mandomsåldern – Inledd med: Om litteraturen betraktad som en tjurfäktning – Michel Leiris”