Magister Hoffman – Håkan Alexandersson

Magister Hoffman – Håkan Alexandersson

90:00 kr

Språket är skimrande rent med lystern hos den stora, klassiska litteraturen. Detta kombineras med ett absurdistiskt, komiskt men samtidigt existentiellt och allvarligt innehåll.

Produktbeskrivning

Den unge magister Hoffmann åker för att arbeta som lärare på en skola i Snagov. Han är osäker och fumlig och nervös i den nya miljön. Och inte blir det bättre av att alla han möter är ytterst märkliga och utsätter honom för en rad överraskande incidenter, såväl naturliga som övernaturliga.

Magister Hoffmann har alla förutsättningar för att bli en klassiker. Den nyligen avlidne Håkan Alexandersson har skrivit och regisserat en lång rad teveserier och långfilmer. Magister Hoffmann är hans debut som romanförfattare. De tydligaste referenserna i romanen är Franz Kafkas Slottet och J. W. von Goethes Faust. Språket är skimrande rent med lystern hos den stora, klassiska litteraturen. Detta kombineras med ett absurdistiskt, komiskt men samtidigt existentiellt och allvarligt innehåll.

”Magister Hoffman är verkligen en unik roman. Unik som Underbar, Underjordisk och Underskruvad.”  (Mikael Timm, Kulturnytt)

”Denna mäktiga bitterljuva civilisationskritik, denna finurliga parafras på Strindbergs Ett drömspel, denna vandring genom symbolikens och ockultismens landskap lever efter ett slags anarko-alkemisk lag; att ingenting är omöjligt.”   (Stefan Whilde, Kristianstadsbladet 10/5 -04.)

 

Mer information

Titel

Magister Hoffman

Författarnamn

Håkan Alexandersson

ISBN

9789185000159

Bandtyp

Inbunden

Grafisk form

Carl Johansson, V A & P Inc.

Antal sidor

232

Utkom

Okänd, 2004

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “Magister Hoffman – Håkan Alexandersson”