Lämna mig inte – Stig Saeterbakken

Lämna mig inte

5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 kundrecension)

140:00 kr

Romanen tar dig i handen och leder dig på en vandring genom kärlekens och svartsjukans vackraste och grymmaste irrgångar.

Produktbeskrivning

Du är bara tjugoett år, men ditt liv är slut. Du växte upp utan tro, utan möjligheter. Så en dag drabbas du av kärleken, som en naturkatastrof. Och universum öppnas. Men att bli lycklig är det värsta som kunnat hända dig. Du förmår inte hantera det ljusa och vackra. Du var ingenting; du blev allting för en stund; nu är du mindre än ingenting.

Här är din historia.

Stig Sæterbakkens Lämna mig inte tar dig i handen och leder dig på en vandring genom kärlekens och svartsjukans vackraste och grymmaste irrgångar.

 

Pressröster om Lämna mig inte:

Lämna mig inte växer till en svartsjukans brinnande epistel där den deformerade själens grundliga djupdykning i självömkan och svartsjuka är iscensatt på det mest infernaliska vis.” (Benny Holmberg, Tidningen Kulturen)

”Lämna mig inte är en roman som närmar sig formfulländning. Med elegans och lätthet serveras en komplex historia: om existentiell ensamhet och isolering, inre raseri och mörker.” (Maya Djuve Troberg, Dagbladet)

 ”Så om du i likhet med Bertolt Brecht menar att detta att tala om framtiden utan hopp i rösten är en sorts ondska, eller om du vill vila i en ljus, poetisk himmel som välver sig över ett försvinnande inferno, då bör du undvika Lämna mig inte. Men söker du en författare som med beska, intensiva, nakna ord vågar närma sig tillvarons oupphörliga smärta, mänskliga svek och dårskaper, det kroppsliga begäret som överskrider alla rimlighetens gränser, det svartsjukestyrda helvetet som slukar en vacker dröm, då bör Stig Sæterbakkens senaste roman vara ditt val.” (Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad)

”… när det handlar om att träffa hårt där det gör ont länge, är den rena fiktionen i Lämna mig inte höstens vinnare.” (Olav Østrem, Klassekampen)

 ”Sæterbakkens författarskap är långt, ja det fyller 25 år as we speak, och allt vi kan hoppas på är att han fortsätter att skriva den ena djävulska – och djävulskt välskrivna – romanen efter den andra.” (Susanne Christensen, Klassekampen)

Mer information

Titel

Lämna mig inte

Författarnamn

Stig Sæterbakken

Översättning

Niklas Darke

ISBN

9789185000692

Bandtyp

Inbunden

Grafisk form

Carl Johansson

Antal sidor

239

Utkom

Maj, 2010

1 recension för Lämna mig inte

  1. ludwiglandstrom@hotmail.com
    5 av 5

    :

    I ”Lämna mig inte” berättar Sæterbakken den storslagna kärlekshistorien om Axel och Amalie baklänges. Det första läsaren får reda på är att allting har gått dåligt. Livet är slut. Vetskapen om hur deras historia slutar gör att ögonblicket då Axel lägger märke till Amalie för första gången tillhör en av de mest laddade punkterna som jag har mött inom litteraturen. Texten släpar läsaren genom dånande svartsjuka och gestaltar på ett mästerligt vis såväl en uppväxts som en kärleks glädje, problematik, lidande och sorg.
    ”Lämna mig inte” är ett berättartekniskt storverk av en saknad författare.

Skriv en recension

Vertigo gissar att du också är intresserad av…