Klumpigheten redux och andra historier – Gunnar Blå

Klumpigheten redux och andra historier

110:00 kr

Möt några av de egendomligaste karaktärer som den erotiska litteraturen har gett upphov till: fruktdrottningen, kvinnan med fittan i nacken, skådespelerskan med löskroppen.

Produktbeskrivning

Möt några av de egendomligaste karaktärer som den erotiska litteraturen har gett upphov till: fruktdrottningen, kvinnan med fittan i nacken, skådespelerskan med löskroppen. Möt också den ensamme, impotente, onanerande mannen i all hans svaghet, storhet, svagsinthet: Gunnar hälsar till mamma.

Dessa språkligt-erotiska strategier utgör en litterär initation som leder läsaren tvärs igenom kåtheten, skrattet och äcklet till en outtalbar, mystisk kunskap om människans villkor. Klumpigheten redux är inte bara ett omtryck av Gunnar Blås debut från 1999; den innehåller tolv opublicerade bonusnoveller, en inledningsessä av Aase Berg och en hel hög underbara originalillustrationer av Fabian Göranson.

 

Pressröster om KLUMPIGHETEN OCH ANDRA HISTORIER:”… faktum är att Gunnar Blås berättelser i sin konsekventa ”ofinhet” och sin sinnliga skärpa inte riktigt liknar något annat. Med både övertygelse och kraft förvaltar de en könsdelarnas och kroppsvätskornas konstnärliga underström, en oren litterär kloak för vilken sexualiteten är en aktivitet vid existensens avgrund, djupt förbunden med dödsmedvetande och äckelkänslor.” (Dan Jönsson, Sydsvenskan)”Klumpigheten och andra historier har roat mig enormt. Lite på samma sätt som Sture Dahlström eller Bukowski kan göra innan man får nog, men här finns lika mycket av Beckett, Kafka och Will Self – ett skratt som så att säga skrattar åt sig själv, liksom manligheten här ställs inför en skrattspegel.” (Niklas Qvarnström, Göteborgs-Posten)

Mer information

Titel

Klumpigheten redux och andra historier

Författarnamn

Gunnar Blå / C-M Edenborg

ISBN

9789185000487

Bandtyp

Mjukband

Grafisk form

Eric Persson

Illustrationer

Fabian Göransson

Antal sidor

192

Utkom

September, 2007

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “Klumpigheten redux och andra historier”