KKM – Jonas Inde

KKM – Jonas Inde

25:00 kr

I kortromanen KKM möter vi en namnlös mördare. Han är svag och komplexfylld. Han är livrädd för kvinnor och fylld med hat. Han är en sårad psykopat som ser sig själv som en känslig kille.

Produktbeskrivning

I kortromanen KKM möter vi en namnlös mördare. Han är svag och komplexfylld. Han är livrädd för kvinnor och fylld med hat. Han är en sårad psykopat som ser sig själv som en känslig kille.  Mördarens motsägelsefulla natur skildras med mörk insikt och kommer till uttryck i hans ytterst våldsamma handlingar. Men tvärs genom den gastkramande skildringen lyser också stråk av en bisarr humor. Huvudpersonen i KKM är helt enkelt en vanlig svensk kille som drivit sina tendenser något längre än andra vanliga svenska killar.

 

Jag är inte arg.
Jag är mordisk.
Du ska inte kränka mig.
För då mördar jag dig.

 

Sagt om KKM:

”Det mest njutbara i KKM är Jonas Indes perfekta återgivning av den osentimentala känslokylan hos en mördare som inte känner något för sitt offer.” (Bokfetischist)

” Det är en på alla sätt vämjelig berättelse, inte minst dess sista åtta sidor. Spekulativ, valhänt samhällskritisk, kokett korthuggen. Dock med stilistisk snits och högt berättarmässigt tryck. ” (Johan Hilton, Expressen )

”Nu när jag har läst ”KKM” så förstår jag både att andra förlag inte vågade sig på den och varför Vertigo gjorde det, den är nämligen precis en sådär skönt upprörande och härligt äcklig bok som nästan bara Vertigo kan lyckas med. Jag har skrivit om det förrut och jag borde ha lärt mig vid det här laget. Man bör inte läsa Vertigoböcker samtidigt som man äter…” (Jessica Björkäng, Bokhora )

”Det är en provokation, givetvis. Att skildra något så oerhört att läsaren upplever intensivt obehag. (Det lyckas.) För att vara på säkra sidan levererar Jonas Inde ett crescendo som staplar pedofili, barnadråp och andra vanartigheter i pölen där sexualitet och våld möts. / Det kan inte bli äckligare. / Heller inte löjligare.” (Ilsken sågning i ETC av Andreas Gustavsson)

”I KKM kommer ingen undan, det är en på flera sätt skoningslös bok som visar upp några av de mörkaste skrymslen som kan döljas i en psykopatisk människas vridna sinne. Samtidigt drar det aldrig åt att bli något frosseri i det äckliga och stötande, Inde lyckas samtidigt berätta en historia som fångar tag i läsaren, främst på grund av att den är så fascinerande i sin obehagliga natur.” (David Larsson, From Beyond )

Mer information

Titel

KKM

Författarnamn

Jonas Inde

ISBN

9789185000937

Bandtyp

Pocket

Antal sidor

48

Utkom

Augusti, 2011

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “KKM – Jonas Inde”