Juliette, del 5-6 – Markis de Sade

Juliette, del 5-6

160:00 kr

En av de största och skrälligaste litteraturdebatterna i Sverige de senaste åren handlade om en författare som varit död i 200 år: Markis de Sade. Detta är den sista delen av det klassiska verket Juliette.

Kategorier: , , .

Produktbeskrivning

En av de största och skrälligaste litteraturdebatterna i Sverige de senaste åren handlade om en författare som varit död i 200 år: Markis de Sade. Detta är den sista delen av Juliette.

När Vertigo gav ut den första volymen av ett av de Sades mest berömda verk – Juliette eller lastbarheternas fördelar – väckte det minst sagt uppseende. Hösten 2010 gav vi ut den andra volymen, som innehåller delarna 3–4 av boken. Detta är den tredje och sista volymen, med delarna 5–6. Den ”gudomlige” Markis de Sades mest berömda verk är romanerna om systrarna Justine och Juliette. Den första har undertiteln ”dygdens besvärligheter” och den andra, som gavs ut 1797, ”lastbarhetens fördelar”.

I Juliette finns många oförglömliga scener, som när påven försvarar mordet under en orgie i S:t Peterskyrkan, eller när den Sverigeälskande Markis de Sade skildrar konspirationen mot Gustaf III med scener från 1700-talets Stockholm.

Juliette är rikligt illustrerad. Och liksom de mycket uppmärksammade De 120 dagarna i Sodom och Filosofin i sängkammaren är utgåvorna försedda med belysande förord och kommentarer.

 

Hans Johansson (f 1943) står med sina översättningar av Markis de Sade för en tung kulturgärning, och hans arbete har kallats för en översättarbragd.

Mer information

Titel

Juliette, del 5-6

Författarnamn

Markis de Sade

Översättning

Hans Johansson

ISBN

9789185000883

Bandtyp

Inbunden

Antal sidor

500

Utkom

September, 2011

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “Juliette, del 5-6”