9789186567880_mindre

Inte bara ett bröst

4.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 kundrecension)

200:00 kr

Det här är en bröstcancerpatients dagbok, fri från skönmålning och styrkekramar, krigarprinsessor och den manliga blicken.

Art. nr. 9789186567880. Kategorier: , , .

Produktbeskrivning

Den kommer inte, som den borde, i en förpackning med texten: Kan vara skadligt för din hälsa. Dåligt tycker jag. Finns inget roligt höftvickande med den heller. Faktum är att detta ansiktslösa monster, min egen bröstcancer, är det mest skrämmande jag någonsin mött.

Tisdagen den 27 september 2016 får Annelie beskedet om att hela hennes högra bröst måste opereras bort på grund av bröstcancer. Inom henne har ett odjur vuxit fram – Invasiv duktal cancer.

Inte bara ett bröst är Annelies oblyga berättelse om sin egen bröstcancer och rätten att få fortsätta vara kvinna. Genom sina dagboksanteckningar beskriver hon på ett högst drabbande sätt om hur det är att få ett cancerbesked, genomgå en mastektomi och därefter få cellgifter och strålning. Hon delar även med sig om hur hon som kvinna blir bemött i en vårdapparat där det inte tas någon hänsyn till betydelsen av brösten som en viktig del av kvinnors sexualitet och könsidentitet. Det här är en bröstcancerpatients dagbok, fri från skönmålning och styrkekramar, krigarprinsessor och den manliga blicken.

Pressröster om boken

”Den är både djupt gripande och inger då och då en läsaren en rädsla.  Vid sådana passager börjar jag som läsare närmast att darra, likt de många fjärilarna i naturreservatet, just den här sommaren, sorgmantlarna. Det går i mitt fall inte att komma närmare en kvinna som drabbats av bröstcancer.” – Bo Bjelvehammar, Opulens

”Den fyller ett tomrum om kvinnor som drabbats av bröstcancer och hur det är att leva med bara ett bröst. Ett tomrum vill jag påstå eftersom Babitz inte pratar om sin ”cancerresa” där hon med hjälp av yoga, bra mat och positivt tänkande tog sig igenom sjukdomen. Istället skriver om hon dödslängtan, hat mot cancern och ett destruktivt kärleks- och sexliv. Det är underbart befriande!” – Hanna Lager, Feministbiblioteket

”Hennes upplevelser sätts in i en större kontext och vidgar perspektiven. Alla som själva har erfarenhet av att ha drabbats av cancer, personligen eller som anhörig, kommer att ha behållning av boken, men även de som i sin profession möter bröstcancerpatienter.” Maria Fridstjerna, BTJ

”Genuin, stark och insiktsfull!” Jennie Steifeldt, Jennies boklista

Mer information

Titel

Inte bara ett bröst

Författarnamn

Annelie Babitz

ISBN

9789186567880

Bandtyp

Inbunden

Omslag

Cecilia Pettersson, Pica Pica design

Antal sidor

300

Utkom

Oktober 2018

1 recension för Inte bara ett bröst

  1. tjofaderittanalex@gmail.com
    4 av 5

    :

    Annelies bok är väldigt gripande. Inte nog med att hon blottar delar av vårdapparaten som visar sig extremt oförstående för en kvinnas relation till sina bröst, så berättar hon även om hur vidrigt somliga män kan bete sig mot en kvinna som blivit stympad.
    Varje dag du lever utan denna vidriga sjukdom är en vinstlott. För inte fan vill någon gå igenom det du kan läsa om i Annelies dagboksanteckningar.

Skriv en recension