9789186567880_mindre

Inte bara ett bröst

200:00 kr

Det här är en bröstcancerpatients dagbok, fri från skönmålning och styrkekramar, krigarprinsessor och den manliga blicken.

Art. nr. 9789186567880. Kategorier: , , .

Produktbeskrivning

Den kommer inte, som den borde, i en förpackning med texten: Kan vara skadligt för din hälsa. Dåligt tycker jag. Finns inget roligt höftvickande med den heller. Faktum är att detta ansiktslösa monster, min egen bröstcancer, är det mest skrämmande jag någonsin mött.

Tisdagen den 27 september 2016 får Annelie beskedet om att hela hennes högra bröst måste opereras bort på grund av bröstcancer. Inom henne har ett odjur vuxit fram – Invasiv duktal cancer.

Inte bara ett bröst är Annelies oblyga berättelse om sin egen bröstcancer och rätten att få fortsätta vara kvinna. Genom sina dagboksanteckningar beskriver hon på ett högst drabbande sätt om hur det är att få ett cancerbesked, genomgå en mastektomi och därefter få cellgifter och strålning. Hon delar även med sig om hur hon som kvinna blir bemött i en vårdapparat där det inte tas någon hänsyn till betydelsen av brösten som en viktig del av kvinnors sexualitet och könsidentitet. Det här är en bröstcancerpatients dagbok, fri från skönmålning och styrkekramar, krigarprinsessor och den manliga blicken.

Mer information

Titel

Inte bara ett bröst

Författarnamn

Annelie Babitz

ISBN

9789186567880

Bandtyp

Inbunden

Omslag

Cecilia Pettersson, Pica Pica design

Antal sidor

300

Utkom

Oktober 2018

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “Inte bara ett bröst”