Imperiet – Michael Hardt och Antonio Negri

Imperiet – Michael Hardt & Antonio Negri

150:00 kr

Imperiet är ett försök att utifrån delvis nya begrepp och perspektiv förstå de transformationer som just nu skakar jordklotet ekonomiskt, socialt och ideologiskt.

Produktbeskrivning

Imperiet är ett försök att utifrån delvis nya begrepp och perspektiv förstå de transformationer som just nu skakar jordklotet ekonomiskt, socialt och ideologiskt. Till skillnad från många andra radikala tänkare välkomnar Hardt och Negri förändringarna och betonar de ljusa möjligheter de skapar. Det nya imperiet är en nätverksliknande maktstruktur med många annorlunda egenskaper som tar över från nationalstaterna. Mot imperiet står mängden, de skapande och älskande människorna som inte vill känna några gränser.

Amerikanen Michael Hardt är litteraturvetare och har bland annat skrivit böcker om Gilles Deleuze. Italienaren Antonio Negri är filosof med ett långvarigt politiskt författarskap: han satt i många år i husarrest, dömd för inspiration till terrorism, men släpptes 2003. Tillsammans har de tidigare skrivit boken The labor of Dionysios: a critique of the state-form. De arbetar nu på en uppföljare till Imperiet.

En enastående bok med enormt intellektuellt djup och en stark känsla för den historiska förvandling som börjar ta form – ett nytt system som Hardt och Negri kallar imperiets imperialism. (Saskia Sassen)Efter att ha läst Imperiet, kan man inte undvika känslan att om denna bok inte blivit skriven hade man varit tvungen att uppfinna den. Det Hardt och Negri erbjuder är ingenting mindre än en nyskrivning av Kommunistiska manifestet för vår tid: Imperiet visar oemotsägligt hur den globala kapitalismen producerar motsättningar som till slut kommer att spränga dess form. (Slavoj Zizek)

Mer information

Titel

Imperiet

Författarnamn

Michael Hardt och Antonio Negri

Översättning

Henrik Gundenäs, Anders Kalat, Jonas (J) Magnusson, Fredrika Spindler, Magnus Wennerhag

ISBN

9789197363662

Bandtyp

Inbunden

Grafisk form

Jesper Weithz

Antal sidor

396

Utkom

Maj, 2003

Redaktörer

CM Edenborg, Göran Dahlberg

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “Imperiet – Michael Hardt & Antonio Negri”