Henry Kissinger inför rätta – Christopher Hitchens

Henry Kissinger inför rätta – Christopher Hitchens

100:00 kr

Med hjälp av ögonvittnesskildringar och tidigare opublicerat material porträtterar Christopher Hitchens en man vars hänsynslösa ambitioner resulterat i både lönnmord och folkmord.

Produktbeskrivning

Är Henry Kissinger – vinnare av Nobels fredspris, USA:s utrikesminister under Nixon och Ford och den mest ryktbare diplomaten i sin generation – också krigsförbrytare? Den frågan ställer författaren Christopher Hitchens i den här uppmärksammade boken. Med hjälp av ögonvittnesskildringar och tidigare opublicerat material porträtterar Christopher Hitchens en man vars hänsynslösa ambitioner resulterat i både lönnmord och folkmord.

Hitchens spårar Kissingers framfart från Sydostasien till Cypern, från Östtimor till Chile. Tvärs genom ett tjockt nät av lögner och mörkläggning frilägger han den fasansfulla verklighet som är en del av USA:s utrikespolitik under 1970-talet. Arresteringen av Pinochet och Milosevic ökar möjligheten för en global lagstiftning att komma åt internationella brottslingar. Henry Kissinger har anledning att vara nervös. Rättvisan står för dörren.

Cristopher Hitchens, född 1949 i engelska Portsmouth, är bland annat verksam som kolumnist på Vanity Fair och The Nation. Han har skrivit en lång rad böcker, bl a om Bill Clinton, moder Teresa, Cypern och Irakkriget. Henry Kissinger inför rätta (2001) är den första av Cristopher Hitchens böcker som ges ut på svenska.

Mer information

Titel

Henry Kissinger inför rätta

Författarnamn

Christopher Hitchens

Översättning

Carl-Michael Edenborg

ISBN

9789185000142

Bandtyp

Mjukband

Grafisk form

Carl Johansson

Antal sidor

168

Utkom

September, 2003

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “Henry Kissinger inför rätta – Christopher Hitchens”