Gustaviansk mystik – Kjell Lekeby

Gustaviansk mystik – Kjell Lekeby

120:00 kr

Idéhistorikern Kjell Lekeby har ägnat flera år åt att katalogisera frimurararkivets fantastiska samlingar av handskrifter, bilder och böcker. Han har mödosamt transkriberat de viktigaste källorna till det sena 1700-talets svenska mystik och samlat dem i den här volymen.

Slut i lager

Produktbeskrivning

Under århundraden har forskare och allmänhet undrat över vad som döljs i den svenska Frimurarordens arkiv i källaren under Bååtska palatset på Blasieholmen i Stockholm. Inte minst har det sena 1700-talets kända intresse för esoterism och ockultism väckt eftervärldens nyfikenhet. Att kung Gustav III, Gustaf Adolf Reuterholm, hertig Carl och hertiginnan Charlotta och deras vänner ägnade sig åt magi, alkemi, kabbala och andeskåderi har varit bekant; detaljerna har förblivit oåtkomliga.

Nu kan denna nyfikenhet tillfredsställas. Idéhistorikern Kjell Lekeby har ägnat flera år åt att katalogisera frimurararkivets fantastiska samlingar av handskrifter, bilder och böcker. Han har mödosamt transkriberat de viktigaste källorna till det sena 1700-talets svenska mystik och samlat dem i den här volymen. I en stor mängd texter och bilder får läsaren här tillfälle att stifta bekantskap med fascinerande människor och läsa om deras bitvis märkliga idéer kring mystiska ting.

Mer information

Titel

Gustaviansk mystik

Författarnamn

Kjell Lekeby

ISBN

9789185000579

Bandtyp

Kartonnage

Grafisk form

Carl Johansson

Antal sidor

539

Utkom

Mars, 2010

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “Gustaviansk mystik – Kjell Lekeby”

Vertigo gissar att du också är intresserad av…