Från slott till slott – Louis-Ferdinand Céline

Från slott till slott – Louis-Ferdinand Céline

150:00 kr

Louis-Ferdinand Céline (1894-1961) hör till de mest lästa och inflytelserika av 1900-talets klassiska författare, nu kommer för första gången på svenska en av hans efterkrigsromaner, i en epokgörande översättning av Hans Johansson.

Kategorier: , .

Produktbeskrivning

Louis-Ferdinand Céline (1894–1961) hör till de mest lästa och inflytelserika av 1900-talets klassiska författare, starkt hyllad sedan debuten Resa till nattens ände (1932). Hans nyskapande språk och frätande svartsyn lämnar ingen läsare oberörd. Men hans unika stil gör honom också enormt svåröversatt.

I romanen Från slott till slott (D’un chateau l’autre, 1957) skildrar den franske fattigläkaren, antisemiten och surkarten på ett febrigt, deliriskt sätt sina umbäranden och äventyr under andra världskrigets slutskede, då han är på flykt genom ett brinnande Europa tillsammans med sin fru Lili och katten Bébert.

Han är hatad av alla på grund av sin rasism, han lider av sjukdom och fattigdom, men Célines stil är fortfarande en av de mest vitala, rytmiska och gnistrande som världslitteraturen känner. Genom hans klagande och hans självömkan hör läsaren den unika rösten av en människa, en förlorare, en like.
Hans Johansson är känd som översättare av Markis de Sade och många andra klassiska franska författare till svenska. Han har försett denna den första översättningen av L-F Célines Från slott till slott med förklarande noter och en introduktion.

Mer information

Titel

Från slott till slott

Författarnamn

Louis-Ferdinand Céline

Översättning

Hans Johansson

ISBN

9789185000982

Bandtyp

Trådbunden

Antal sidor

380

Utkom

Maj, 2012

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “Från slott till slott – Louis-Ferdinand Céline”