Florina – René Vázquez Díaz

Florina – René Vázquez Díaz

90:00 kr

Romanen gestaltar det erotiska spelet som ett oemotståndligt försvarstal för sensualiteten.

Produktbeskrivning

”Florina är en hymn till den vanvettiga kärleken, den som tar makten över allt annat.” (L’indépendant)

José Blazco Frías, kubansk författare på tillfälligt besök i Malaga, får erbjudandet att mot en rundlig ersättning ta hand om en rullstolsbunden kvinna i två dygn.  Nu inleds ett kammarspel fyllt av våld och erotik, förförelse och underkastelse, hämnd för sårad kärlek och lockelserna i den utlovade belöningen. För Florina har en gång blivit förförd av Blazco Frías, som olyckligtvis har glömt henne för länge sedan.
René Vázquez Díaz språk är en subtil blandning av raffinemang och vulgaritet. Det gestaltar det erotiska spelet som ett oemotståndligt försvarstal för sensualiteten.

 

PRESSHYLLNINGAR AV FLORINA:

”En enastående kärlekshistoria. Våldsam, grym, vacker och mycket barock. Det på samma gång råa, vulgära och känsliga språket ger upphov till subtil och fängslande erotik.” (The Fake Magazine, Paris)

”Florina är en hymn till den vanvettiga kärleken, den som tar makten över allt annat.” (L’indépendant, Perpignan)

”När man är färdig med Florina känns det som om man måste börja om från början.” (Revista Quimera, Barcelona)

”Det originella i den ’ensamme kubanens’ röst är det högt uppdrivna spänningsförhållande som gör att texten fångar ögonblick som ligger nära galenskapen, nära upplösningen av en människas väsen. I Vázquez Díaz böcker åtföljs den spänningen av en härlig vitalitet, en hyllning till kroppen och av en hel del humor.” (Libraire raisonnée de littérature)

”Den här boken visar helt enkelt hur vackert och mäktigt det är att älska kärleken. Det handlar om en stark bok, rik på känslor, som inte lämnar någon oberörd.” (Evene, Paris)

OM RENÉ VÁZQUEZ DÍAZ TIDIGARE BÖCKER:

Berusad kyckling (1996): ”Lusten till livet och alla dess möjligheter. Sensuellt som en smekning!” (Bimbi Aminoff, GT/Kvällsposten)

Kärleksblommans ö (1994): ”Kärleks­blom­mans ö präglas främst av den diskreta humorn, de sorgesamma men ändå karne­valiska förvecklingarna och den satriska distansen. Den visar oss världen och männi­skorna i ett varmt och samtidigt genomträngande ljus”. (Lars Elleström, Sydsvenska Dagbladet)

Fredrika i paradis (1998): ”Burleskt, och sant romaneskt, befriar Vázquez Díaz på ett fängslande vis bilden av Fredrika. Fram stiger en egensinnig, kärvt intelligent och modig gestalt, vilket hon var, men också en sensuell, erotiskt mottaglig kvinna – vilket inte hör till vår svenska stelnade bild” (Agneta Pleijel, Obs kulturkvarten)

Om författaren:

”René Vázquez Díaz är den kubanska litteraturens ensamvarg.” (Professor Martin Franzbach, Bremens Universitet, Tyskland.)

Mer information

Titel

Florina

Författarnamn

René Vázquez Díaz

Översättning

Elisabeth Helms

ISBN

9789185000548

Bandtyp

Inbunden

Grafisk form

Carl Johansson, V A & P Inc.

Antal sidor

174

Utkom

September, 2008

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “Florina – René Vázquez Díaz”

Vertigo gissar att du också är intresserad av…