Fjärilen från Tibet – C J Håkansson

Fjärilen från Tibet – C J Håkansson

5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 kundrecension)

120:00 kr

En roman för verkliga skräckälskare. Utan omskrivningar, utan tröst skildrar den hur helvetets portar slås upp mitt i den svenska vardagen: vrålande fasa och kroppar som slits sönder av krafter bortom allt förstånd.

Slut i lager

Produktbeskrivning

C J Håkansson är för att vara debutant en sällsynt begåvad berättare. Hans språk flödar. Det spritter och sprakar, det fängslar och förför. [–––] Håkansson har den vassa blicken som verkligen förmår att se.”
Crister Enander, HD”Äntligen har vi i Sverige fått vår egen splatterförfattare av rang!”
eskapix.blogg.se

Fler pressklipp finns på författarens egen sida.

Kvinnan svävade över marken. När han kom närmare såg han att hennes skinn kokade. Huden över ryggen bubblade som vattnet i en kastrull. En flugsvärm surrade runt henne, ljudet från deras hundratals vingpar var frenetiskt, galet, ilsket. Gode Gud, var har jag hamnat?

C J Håkanssons Fjärilen från Tibet är en roman för verkliga skräckälskare. Utan omskrivningar, utan tröst skildrar den hur helvetets portar slås upp mitt i den svenska vardagen: vrålande fasa och kroppar som slits sönder av krafter bortom allt förstånd.

Under en resa i Tibet konfronteras svenske Martin med undergångens ansikte. På sin väg tillbaka genom Sverige för han med sig en storm av förintelse. Trygga bönder, osäkra ungdomar, ensamstående mödrar, barn, åldringar: i Fjärilen från Tibet skonas ingen.

C J Håkansson skriver inte mysrysare med väluppfostrade fantasier om vampyrer och seriemördare. Han skrämmer läsaren från vettet med monstruösa och förkrossande vederstyggligheter. Fjärilen från Tibet är en hyllning till splatterfilmare som Lucio Fulci och piskmetallband som Slayer.

Mer information

Titel

Fjärilen från Tibet

Författarnamn

C J håkansson

ISBN

9789185000449

Bandtyp

Mjukband

Grafisk form

Carl Johansson

Antal sidor

268

Utkom

April, 2007

1 recension för Fjärilen från Tibet – C J Håkansson

  1. emseliasson@gmail.com
    5 av 5

    :

    Det första jag reagerade på var omslaget: det groteska, äckliga fick mig att nästan inte vilja ta i den som om den skulle kleta av sig på mina fingrar.
    MEN. Jag tog i den och jag läste den och jag ångrar det inte! Boken är bland det mest spännande jag har läst. Jag blev särskilt förtjust i att det är noveller, noveller som hör samman. Det är unikt och ger en helt annan helhetsbild än en vanlig roman och den typen av litteratur finns det alldeles för lite av idag. Håkansson har gjort det jäkligt bra! Mer grotesk, äcklig litteratur till folket!

Skriv en recension