En_loppas_memoarer

En loppas memoarer – Stanislas de Rhodes

4.00 out of 5 based on 2 customer ratings
(2 kundrecensioner)

100:00 kr

Stanislas de Rhodes en loppas memoarer från 1887 hör till de mest kända av viktorianismens erotiska klassiker. Huvudpersonen är en loppa, som berättar om sina eggande intryck från ett franskt kloster: en föregångare till Kafkas Gregor Samsa.

Kategorier: , , .

Produktbeskrivning

Stanislas de Rhodes en loppas memoarer från 1887 hör till de mest kända av viktorianismens erotiska klassiker. Huvudpersonen är en loppa, som berättar om sina eggande intryck från ett franskt kloster: en föregångare till Kafkas Gregor Samsa.

I förstone tycks boken uteslutande rikta sig till läsare som gillar att fantisera om allt yngre oskuldsfulla flickor som via våldtäkter förvandlas till sexleksaker för  liderliga munkar, om incestuösa son-far-relationer och under handlingens fortgång ständigt större manslemmar och allt rikligare spermasprut, inklusive kvinnliga fontän-orgasmer?

Men den som förhåller sig misstänksam till till den sortens manliga omnipotensdrömmar kan gräva sig längre ned i texten och finna ett intressant material för att exponera det fallogocentriska samhällets paradoxer och dess förtvivlade manliga blick. Och under läsningen ändå undra ifall den fått myror i småbyxorna.

KG Johansson har gjort den första svenska översättningen av en loppas memoarer.  C/M Edenborg har skrivit förtalet.

Pressrösten om boken:

Här är lusten ohämmad, organen jättelika (utom på flickorna där de är nätta), sperman som rinner ur Bellas underliv bildar pölar och alla verkar nöjda med det hela en stund innan de går på´t igen i olika grupperingar och ställningar. Mot slutet knullar en farbror till och med ihjäl sig. Calle Flognman, Tidningen Kulturen

Mer information

Titel

En loppas memoarer

Författarnamn

Stanislas De Rhodes

Översättning

KG Johansson

ISBN

9789186567682

Bandtyp

Inbunden

Genre

Vertigos erotiska klassiker

Antal sidor

216

2 recensioner för En loppas memoarer – Stanislas de Rhodes

 1. Tjofaderittanalex@gmail.com
  4 av 5

  :

  Vilken pärla! Här snackar vi högt tempo och inga pauser. Munkarna låter knappt flickan andas förrän det är dags igen och så blev det även för mig när jag till sist försökte läsa med en hand under täcket.
  Visst saknas det något, men det här ÄR erotisk litteratur.
  Tack, Vertigo!

 2. marthina@elmqvist.org
  4 av 5

  :

  Klosterporr! Ja jäklar i min lilla låda vad loppan får en resa som heter duga. KGs översättning är ljuvlig dessutom.

Skriv en recension