Den Vidrige & Akta dig för dvärgen, Klitty! – Anastasia Wahl

Klitty I-II : Den Vidrige & Akta dig för dvärgen, Klitty!

4.50 out of 5 based on 2 customer ratings
(2 kundrecensioner)

130:00 kr

Pseudonymen Anastasia Wahls båda första Klittydeckare har varit slutsålda länge. Nu kommer äntligen ett nytryck av de båda första delarna av serien, inklusive ett nyskrivet förord av författaren och exklusiva illustrationer av Andreas Kalliaridis.

Produktbeskrivning

Den Vidrige (2002): Följ Klitty och hennes gäng när de rensar upp i den korrumperade staden Österköping. Se kommissarie Ballander få en batong i röven! Se snuskiga konstaplar ha sex på mordplatser! Se anarkistkollektivet Humlan försöka ha jämlik sex!

Akta dig för dvärgen, Klitty! (2003): Följ med Klittygänget till Stockholm. Se dem leta reda på en seriemördare! Se dem ligga med budkillar! Se dem nysta upp en konspiration som går hela vägen ned i Storkyrkans pattabomber!

 

Pseudonymen Anastasia Wahls båda första Klittydeckare har varit slutsålda länge. När den första kom ut 2002 var det i stort sett ingen som hört talas om feministisk porr eller som ens kunnat föreställa sig att något så hårdsatiriskt, förråande och skadligt upphetsande kunde skrivas på svenska. Wahl visade att de hade fel. Med sina fem romaner om den störtkåta stjärnjournalisten Klitty gav hon uttryck åt både sin avsky mot det svenska deckarundrets pissrealism och mot högervridningen av det svenska samhället.

Här kommer äntligen ett nytryck av de båda första delarna av serien, inklusive ett nyskrivet förord av författaren och exklusiva illustrationer av Andreas Kalliaridis. I sitt efterord berättas litet om Klittys tillkomsthistoria och de reaktioner som böckerna väckte.

Mer information

Titel

Den Vidrige & Akta dig för dvärgen, Klitty!

Författarnamn

Anastasia Wahl

ISBN

9789186567057

Bandtyp

Inbunden

Genre

Roman

Antal sidor

300

Utkom

Oktober, 2014

Illustratör

Andreas Kalliaridis

2 recensioner för Klitty I-II : Den Vidrige & Akta dig för dvärgen, Klitty!

 1. annaaa.-@hotmail.com
  4 av 5

  :

  Så underhållande och rolig läsning, det är oerhört svårt att inte hålla sig för skratt med alla vassa kommentarer och snabba byten. En bok att rekommendera till alla som vill läsa om knullhäxor och korrupta poliser.

 2. bellablomstrand@gmail.com
  5 av 5

  :

  Trots att jag blivit varnad att inte läsa Klitty-böckerna annat än i hemmets trygga vrå fann jag mig frust-skrattandes och dubbelvikt över den på en fullsmockad uteservering, och kunde inte för mitt liv lägga den från mig. Beställde bok nr.3 innan jag hann läsa ut nr.2 eftersom jag kände en stor sorg analkas inför avslutet! Böckerna kastar mig in i en psykotisk bergochdalbana; vild upphetsning avbryts och varvas av skrattanfall; ena stycket kåt, andra stycket förfärad och tredje barnsligt glad. Gladporr när den är som absolut bäst – makaber. Snuthatet och knegarromantiken skänker välbehövd kämparglöd och kamratlig gemenskap. Fem av fem!

Skriv en recension