0166-justine-o-vert-fram-rgb

Den nya Justine : eller dygdens olyckor

250:00 kr

Vertigo presenterar nu är den första kompletta översättningen av den tredje och slutgiltiga versionen av Markis de Sades berättelse om systern som ville följa dygdens väg, utgiven första gången 1791. Även den här gången är det Hans Johansson som står för tolkningsarbetet.

Justine är en oöverträffad erotisk klassiker från libertinernas 1700-tal och en nihilistisk predikan om Guds död och den absoluta lusten.

Utkommer 26 januari 2017.

Art. nr. 9789186567767. Kategorier: , , , .

Produktbeskrivning

“… det måtte stå skrivet i himlen att jag aldrig skall få se annat än exempel på hur synden belönas och dygden slås i bojor.”

Före revolutionen föds två systrar i Frankrike. När föräldrarna dött placeras de båda på ett kloster. En av systrarna tror på vad nunnorna lär ut. Den andra tror inte. En av dem går genom livet från skärseld till skärseld. Den andra lär sig världens vägar – lögn, stöld, mord – och blir rik och upphöjd.
Den enas namn är Justine, den dygderika. Den andras Juliette, den lastbara. Hennes berättelse har vi redan fått på svenska.

Vertigo presenterar nu är den första kompletta översättningen av den tredje och slutgiltiga versionen av Markis de Sades berättelse om systern som ville följa dygdens väg, utgiven första gången 1797. Även den här gången är det Hans Johansson som står för tolkningsarbetet.

Justine är en oöverträffad erotisk klassiker från libertinernas 1700-tal och en nihilistisk predikan om Guds död och den absoluta lusten.

Skrivet om Den nya Justine:

”Att placera Justine i den här rollen av passiv åskådare till allsköns könsliga aktivitet får henne att inta en läsarposition. För vi läsare görs också till passiva åskådare, utomstående betraktare. Det är också vår dygd som Sade attackerar med sina tirader av sexuell aktivitet” Björn Kohlström, Bernur

Mer information

Titel

Den nya Justine : eller dygdens olyckor

Författarnamn

Markis de Sade

Översättning

Hans Johansson

Bandtyp

Inbunden

Antal sidor

964

ISBN

9789186567767

Omslag

Cecilia Pettersson, Pica Pica design

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “Den nya Justine : eller dygdens olyckor”

Vertigo gissar att du också är intresserad av…