0166-justine-o-vert-fram-rgb

Den nya Justine : eller Dygdens olyckor

4.33 out of 5 based on 3 customer ratings
(3 kundrecensioner)

200:00 kr

Vertigo presenterar nu är den första kompletta översättningen av den tredje och slutgiltiga versionen av Markis de Sades berättelse om systern som ville följa dygdens väg, utgiven första gången 1791. Även den här gången är det Hans Johansson som står för tolkningsarbetet.

Justine är en oöverträffad erotisk klassiker från libertinernas 1700-tal och en nihilistisk predikan om Guds död och den absoluta lusten.

Utkommer 26 januari 2017.

Art. nr. 9789186567767. Kategorier: , , .

Produktbeskrivning

“… det måtte stå skrivet i himlen att jag aldrig skall få se annat än exempel på hur synden belönas och dygden slås i bojor.”

Före revolutionen föds två systrar i Frankrike. När föräldrarna dött placeras de båda på ett kloster. En av systrarna tror på vad nunnorna lär ut. Den andra tror inte. En av dem går genom livet från skärseld till skärseld. Den andra lär sig världens vägar – lögn, stöld, mord – och blir rik och upphöjd.
Den enas namn är Justine, den dygderika. Den andras Juliette, den lastbara. Hennes berättelse har vi redan fått på svenska.

Vertigo presenterar nu är den första kompletta översättningen av den tredje och slutgiltiga versionen av Markis de Sades berättelse om systern som ville följa dygdens väg, utgiven första gången 1797. Även den här gången är det Hans Johansson som står för tolkningsarbetet.

Justine är en oöverträffad erotisk klassiker från libertinernas 1700-tal och en nihilistisk predikan om Guds död och den absoluta lusten.

Skrivet om Den nya Justine:

”Att placera Justine i den här rollen av passiv åskådare till allsköns könsliga aktivitet får henne att inta en läsarposition. För vi läsare görs också till passiva åskådare, utomstående betraktare. Det är också vår dygd som Sade attackerar med sina tirader av sexuell aktivitet” Björn Kohlström, Bernur

Mer information

Titel

Den nya Justine : eller dygdens olyckor

Författarnamn

Markis de Sade

Översättning

Hans Johansson

Bandtyp

Inbunden

Antal sidor

964

ISBN

9789186567767

Omslag

Cecilia Pettersson, Pica Pica design

3 recensioner för Den nya Justine : eller Dygdens olyckor

 1. marthina@elmqvist.org
  4 av 5

  :

  Låt dig förfasas och förföras av denna klassiker. Mellan de lövtunna sidorna döljer sig förfärliga skildringar och djupa filosofiska tankar. En riktig långläsning!

 2. gilaodlan@msn.com
  4 av 5

  :

  blanda filosofi och perversitet, fundera över var gränserna går mellan perversion och bara olika läggningar i smak och tycke, hur ser det ut i dag, hur såg det ut då och författaren har inga som helst gränser…håll i er

 3. tjofaderittanalex@gmail.com
  5 av 5

  :

  Det här är ett mästerverk. De långa filosofiska utläggningarna innehållandes samhällskritik, avsky mot kyrkan, libertiners goda leverne … ja, de blandas på ett makalöst sätt ut med de Sades invecklade och imponerande orgier som leder både till lust och avsky. Justine må vara blåögd och direkt dum i huve som tror sig kunna följa dygden, men fan vad hon mäktar med mycket. För allt det hon får utstå under närmare tusen sidor … det är inget jag önskar någon.

Skriv en recension

Vertigo gissar att du också är intresserad av…