Deltagänget – Salka Sandén

Deltagänget – Salka Sandén

100:00 kr

I Salka Sandéns självbiografiska debutroman Deltagänget får vi tillfälle att på nära håll, ärligt och osminkat, följa en anarkisttjej genom kollektiv och demonstrationer, i lycka och våld, från barndomen i förorten till vuxenhetens annorlunda liv.

Slut i lager

Produktbeskrivning

Brinnande bilvrak, yrande gatstenar, sönderslagna skyltfönster och anonyma ungdomar i rånarluvor: så ser de militanta aktivisterna ut i media. I Salka Sandéns självbiografiska debutroman Deltagänget får vi tillfälle att på nära håll, ärligt och osminkat, följa en anarkisttjej genom kollektiv och demonstrationer, i lycka och våld, från barndomen i förorten till vuxenhetens annorlunda liv. Det är en berättelse om hur den antifascistiska kampen växte sig stark i det svenska 90-talet, om Göteborgskravallernas bakgrund och om orsakerna till hatet och upproret mot makten och etablissemanget. Men Deltagänget är också en pikareskroman med spännande skrönor och äventyr bland batongvevande poliser, psykopatiska skinnskallar och bombkastande kamrater.

”Salka Sandén skildrar detta nittiotal, kulminerande med våldsamheterna och polisskotten i Göteborg 2001, med ett levande, intensivt språk, färgstarkt, dramatiskt, sensuellt. Deltagänget är något av en den utomparlamentariska vänsterns Jack.” (Gunder Andersson, Aftonbladet )

”Sandéns berättelse är fantastisk för att den nyanserar den bild som alltid kablas ut i medierna av autonoma, särskilt organiserade antifascister. [–––] En av bokens största förtjänster är att rent allmänt lyfta fram hur politiserad den autonoma rörelsen faktiskt är, stick i stäv med mediebilden av den som bestående av ett gäng slagsmålssugna huliganer utan analys.” (Mats Runvall, Yelah)

 

Mer information

Titel

Deltagänget

Författarnamn

Salka Sandén

ISBN

9789185000074

Bandtyp

Mjukband

Grafisk form

Carl Johansson

Antal sidor

284

Utkom

April, 2007

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “Deltagänget – Salka Sandén”

Vertigo gissar att du också är intresserad av…