De grekiska tragedierna – Aiskylos, Sofokles och Euripides

De grekiska tragedierna – Aiskylos, Euripides och Sofokles

5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 kundrecension)

190:00 kr

De grekiska tragedierna samlar inte mindre än 26 av de klassiska grekiska tragedierna i en volym.

Slut i lager

Kategorier: , .

Produktbeskrivning

De grekiska tragedierna samlar inte mindre än 26 av de klassiska grekiska tragedierna i en volym. Aiskylos och Sofokles är kompletta, när det gäller Euripides har några enstaka texter uteslutits på grund av att de inte finns tillgängliga i någon nyare svensk översättning.

Många av de grekiska tragedierna har översatts flera gånger till svenska. Principen för urvalet i den här volymen har varit att minimera antalet översättare. Sålunda är alla Aiskylos tragedier översatta av Emil Zilliacus (30- och 40-talet) och alla Sofokles av Björn Collinder (50- och 60-talet). De flesta av Euripides texter har översatts av Tord Bæckström (50- och 60-talen), med undantag för ett fåtal av Hjalmar Gullberg (30-talet).

Vertigo förlag har genomfört en varsam modernisering av texterna: i de fall det varit möjligt (utan att ändra versen eller känslan i texterna) har föråldrade grammatiska former ändrats. Dessutom har uppenbara felaktigheter korrigerats.

De grekiska tragedierna fyller en stor lucka i den svenska klassikerutgivningen och kommer under många år framåt utgöra en given referens.

Mer information

Titel

De grekiska tragedierna

Författarnamn

Aiskylos, Sofokles, Euripides

Översättning

Tord Bæckström, Björn Collinder, Hjalmar Gullberg, Emil Zilliacus

ISBN

9789197309912

Grafisk form

Jon Liinason och Hanna Hård

Antal sidor

512

Utkom

Mars, 2002

1 recension för De grekiska tragedierna – Aiskylos, Euripides och Sofokles

  1. gilaodlan@msn.com
    5 av 5

    :

    det är så många ord och sägandes man helt plötsligt förstår när man läser någon av de grekiska tragedierna. förutom ren allmänbildning så är det mer drama än i någon nutida läsning..

Skriv en recension