Boken om homunculus – Paracelsus

Boken om homonculus och andra texter – Theophrastus Aureolus Bombastus Paracelsus

110:00 kr

Det fritänkande, obekväma geniet Paracelsus vandrade genom ett Europa i konvulsioner och botade sjuka med sina revolutionerande metoder, predikade sin nya filosofi och ställde till storgräl var han än befann sig. Boken om homunculus och andra texter presenterar de första svenska översättningarna av några av Paracelsus skrifter.

Slut i lager

Produktbeskrivning

”Därmed anser jag mig ha försvarat mig så fullständigt jag förmått tills ni retar mig på nytt förstås, för då skall ni vara beredda att ta emot, så hjälpe mig Gud, nya hugg från min sida.”

Paracelsus (1493-1541)  levde i en förtrollad tid, då träden levde, stenarna talade och kosmos kryllade av gåtfulla varelser.  Det fritänkande, obekväma geniet vandrade genom ett Europa i konvulsioner och botade sjuka med sina revolutionerande metoder, predikade sin nya filosofi och ställde till storgräl var han än befann sig.
Boken om homunculus och andra texter presenterar de första svenska översättningarna av några av Paracelsus skrifter. Här får vi en fantastisk inblick i ett passionerat sinne som uttrycker sig med ett färgrikt språk.

Översättaren Norbert Feusi föddes i Schweiz 1935 och är bosatt i Sverige sedan 1963. Han doktorerade i filmvetenskap med avhandlingen Fadersbilden i schweizisk film. Sedan 1993 är han ordförande för Svenska Paracelsus-sällskapet.

Mer information

Titel

Boken om homunculus och andra texter

Författarnamn

Theophrastus Aureolus Bombastus Paracelsus

Översättning

Norbert Feusi

ISBN

9789185000500

Antal sidor

184

Utkom

September, 2008

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “Boken om homonculus och andra texter – Theophrastus Aureolus Bombastus Paracelsus”