stripporofakirer_omslag

Bland strippor och fakirer-Bo Sjökvist

130:00 kr

Unik skildring av den svenska marknadsvarieteten på 60- och 70-talen, rikligt illustrerad.

Kategorier: , .

Produktbeskrivning

Bo Sjökvist, folkkär radiopratare, har rest land och rike runt och intervjuat de överlevande efter detta vettlösa, men också underbara kaos som var den svenska marknadsvarietén. Med sig har han haft fotografen Fredrik Stehn.
Här får vi möta en lång rad originella och starka människor som valt att leva annorlunda liv: i tält, på vägarna, ibland materiellt fattigt, men alltid rikt på extrema upplevelser.

Hur såg deras liv i varietétälten ut? Hur lever de nu? Ett enormt bildmaterial (närmare 200 foton!) för oss nära ett förgånget som är så främmande trots att det inte ligger särskilt långt tillbaka i tiden.

Vi möter stripporna Gunilla af Halmstad och Miss Manána, den kvinnliga svärdslukerskan Miss Leiane och fakirer som Ali Ben Hassan och den sensationelle El Salama, känd för den unika akten då han tänder eld på könspaketet. Här dyker starka män och motorcykelkonstnärer upp, inropare rappar på paraden, öronbedövande rock’n’roll fyller den dammiga luften.

Det är roligt och spännande, men också gripande och mänskligt.

Bosse Sjökvist (född 1973) har varit programledare för Christer i P3 och producerar frågesporten Hör och Häpna i P1. Hans radioserie Björn och Bennys uppmuntringsverkstad är i år nominerad till den skandinaviska barnradiotävlingen Prix Nordica. Dessutom har han gjort en lång rad dokumentärer och kulturreportage för radio och television. Bland strippor och fakirer är hans första bok, resultatet av många års arbete med intervjuer och forskning.

Mer information

ISBN

9789185000081

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “Bland strippor och fakirer-Bo Sjökvist”