Att smiska hembiträdet – Robert Coover

Att smiska hembiträdet – Robert Coover

80:00 kr

Den humoristiska och bisarra kortromanen Att smiska hembiträdet (1981) introducerar Robert Coovers författarskap för en svensk publik och är ett fint smakprov på hans rika prosakonst.

Produktbeskrivning

En man vaknar upp med morgonstånd, halvt förvirrad av nattens drömmar. Hembiträdet går runt och pysslar, småsjungande gamla psalmer. Men varför måste hon alltid göra fel? Varje morgon är det något hon glömt, om så bara trosorna. Och han måste bestraffa henne igen och igen.
Piskan viner:
SMASK! SCHVITS!
Och hembiträdet kvider:
”Tack, snälla herrn!”

Amerikanen Robert Coover (f 1931) tillhör samma postmodernistiska författarkrets som Thomas Pynchon och John Barth. Hans mest kända verk är romanen The Public Burning (1977), som handlar om rättegången mot makarna Julius och Ethel Rosenberg.

Den humoristiska och bisarra kortromanen Att smiska hembiträdet (1981) introducerar Coovers författarskap för en svensk publik och är ett fint smakprov på hans rika prosakonst. Skildringen av relationen mellan den sömnige herren och hans hembiträde är fylld med hänvisningar till teologiska och pornografiska intertexter men kan läsas på många fler nivåer.

Claes Wahlin är litteraturvetare och teaterkritiker på Aftonbladet. Att smiska hembiträdet är hans första fullängdsöversättning.

Mer information

Titel

Att smiska hembiträdet

Författarnamn

Robert Coover

Översättning

Claes Wahlin

ISBN

9789185000401

Bandtyp

Mjukband

Grafisk form

Carl Johansson

Antal sidor

84

Utkom

Maj, 2007

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “Att smiska hembiträdet – Robert Coover”