Strict Standards: Declaration of WC_Product_Bundle::get_price() should be compatible with WC_Product::get_price($context = 'view') in /storage/content/39/206139/vertigo.se/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-product-bundles492/includes/class-wc-product-bundle.php on line 1338 Strict Standards: Declaration of WC_Product_Bundle::get_regular_price() should be compatible with WC_Product::get_regular_price($context = 'view') in /storage/content/39/206139/vertigo.se/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-product-bundles492/includes/class-wc-product-bundle.php on line 1338 Strict Standards: Declaration of WC_Product_Bundle::is_on_sale() should be compatible with WC_Product::is_on_sale($context = 'view') in /storage/content/39/206139/vertigo.se/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-product-bundles492/includes/class-wc-product-bundle.php on line 1338 Strict Standards: Declaration of WC_Product_Bundle::get_price_suffix() should be compatible with WC_Product::get_price_suffix($price = '', $qty = 1) in /storage/content/39/206139/vertigo.se/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-product-bundles492/includes/class-wc-product-bundle.php on line 1338 Notice: Konstruktörsmetoden för WP_Widget i ACG_Nav_Menu_Widget har fasats ut sedan version 4.3.0! Använd
__construct()
istället. in /storage/content/39/206139/vertigo.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 4510 Är sex arbete? Svensk och tysk prostitutionspolitik sedan 1970-talet – Susanne Dodillet | Vertigo Förlag

Är sex arbete? Svensk och tysk prostitutionspolitik sedan 1970-talet – Susanne Dodillet

150:00 kr

Är sex arbete? är rekommenderad läsning för var och en som intresserar sig för frågan om prostitutionen och obligatorisk för den som vill delta i debatten.

Beskrivning

”Är sex arbete? /…/ är en välskriven studie av svensk och tysk prostitutionspolitik, spännande bara som historielektion om de svenska och tyska samhällenas rötter, debattklimat och självbild genom nästan fyra decennier.
Men dessutom, och det är det riktigt roliga, lämnar Dodillet, särskilt i varje kapitels avslutande ”Diskussion”, den förment objektiva forskarrollen och polemiserar på ett i svensk akademi sällsynt temperamentsfullt sätt. Inte minst dunkar hon radikalfeministerna i huvudet med den queerfeminism som hon menar ha präglat tysk politik (redan innan queerordet uppfanns, gubevars).” 
(Nina Lekander, Expressen)

Få saker har under årtusendena väckt så motstridiga känslor och hetsiga diskussioner som försäljningen av sexuella tjänster.  Svenska prostituerade betraktas som offer och skyddas av sexköpslagen. Tyska prostituerade ses som yrkeskvinnor och är verksamma i lagliga bordeller. Hur kommer det sig att dessa två likartade samhällen har så radikalt olika prostitutionspolitik?

Idéhistorikern Susanne Dodillet har sökt svaret i tidnings­artiklar, lagförslag, riksdagsdebatter och forskningsrapporter; särskilt har hon intresserat sig för hur välfärdsstaten, feminismen och religionen uppfattas i de båda länderna.  Är sex arbete? berättar om moralism och pragmatism i de politiska insatserna, om hur tyska hemmafruar och prostituerade organiserade sig tillsammans, och om hur debattens själva huvud­personer ofta har osynliggjorts. Avslutningsvis ger Susanne Dodillet även ett eget förslag på hur kvinnoförtrycket inom prostitutionen skall kunna bekämpas.

Är sex arbete? är rekommenderad läsning för var och en som intresserar sig för frågan om prostitutionen och obligatorisk för den som vill delta i debatten.

Susanne Dodillet är född i Tyskland och bosatt i Sverige. Hon är verksam som idéhistoriker vid Göteborgs universitet och Södertörns högskola. Är sex arbete? är hennes doktorsavhandling.

 

Är sex arbete? har skapat stor debatt, och de största inläggen och artiklarna hittar du här:

Nina Lekander, Expressen.

Kajsa Ekis Ekman, DN.

Ekis Ekman svarar, DN.

Maria Abrahamsson, SVD

Susanne Dodillet, GP.

Brian Palmer, GP.

Sven-Axel Månson och Bo Rothstein, nättidsskrift.

Susanne Dodillet mfl, debatt i Socialpolitik.

Jenny Westerstrand, blogg

Mer information

Titel

Författarnamn

ISBN

Bandtyp

Grafisk form

Antal sidor

Utkom

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Är sex arbete? Svensk och tysk prostitutionspolitik sedan 1970-talet – Susanne Dodillet”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *